img-book
ISBN: 978-606-94339-9-7
SKU: ND001R Categorie: Etichetă:

Scrieri 1 – Autobiografie duhovnicească – Ediție revizuită

de: Schiarhiereu Nil Dorobanțu
5.00 out of 5 based on 1 customer rating
1 recenzie

Puteți descărca gratuit Autobiografia părintelui Nil în format PDF sau puteți cumpăra cartea adăugând-o în Coșul de cumpărături.

40 lei

Bucăți
Tag:
Despre autor
avatar-author
1920 - 1977
Fost sublocotent la Vânătorii de munte în Regimentul de gardă de la Predeal, licenţiat în Teologie, Filosofie şi Litere (toate facultăţile absolvindu-le cu Magna cum Laudae, socotit un geniu), doctorand la Teologie la Pr. Dumitru Staniloae, absolvent a 4 ani de Drept, absolvent al Şcolii de Stenodactilografie, a intrat în monahism la mănăstirea Cernica, luând numele de Nechifor  ... mai multe  
Despre această carte
Rezumat

,,M-ați făcut să devin nebun, ca să mă laud singur și să propovăduiesc ce-am suferit pentru Dumnezeul meu, în timp ce voi mă huliți și mă considerați ca o ciumă. Dar eu mă laud întru dureri și suferințe pentru Dumnezeul care pentru mine a suferit atât de mult și încă mai rabdă  până în sfârșit! În fiecare zi mor pentru Hristos și urc calvarul departe de altarele Tale Doamne pe care atât de mult le-am iubit. Și râvna casei Tale m-a mâncat, că la locul cel Sfânt s-a suit  urâciunea pustiirii. Cer nou și pământ nou așteptăm și transfigurarea prin virtute și prin har, urcând pe calea și pe ușa strâmtă a vieții treptele desăvârșirii spre Împărăția Cerurilor.”

Ieroschimonah NIL DOROBANȚU(1920-1977)

Detalii

ISBN: 978-606-94339-9-7
SKU: ND001R
Editură: Floarea de April
Data publicării: 2017
Număr de pagini: 410

  1. Micaela Jugravu

    Impresionanta viata și activitatea acestui părinte. De curând am aflat de la părintele Ciprian Grădinaru ca părintele Nil Dorobanțu a fost nasul de tundere în monahism al starețului de la Sihăstria.